lauantai 12. tammikuuta 2013

Hup-hup-huppareita

Syksyllä kun aloittelin tätä ompeluharrastustani elvyttämään, minua pyydettiin tekemään ekaluokkalaiselle veljenpojalle huppari. Hän kun ei enää koulun aloittamisen jälkeen suostu muita paitoja pitämään. Kankaat hankin jo hyvissä ajoin Lahdesta Wexleriltä mutta jäin sitten etsimään sopivaa kaavaa ja inspiraatiota tehdä kun vetoketjun ompelu ei kuulu suosikkiompeluihini. Olin tosi otettu tästä pyynnöstä vaikka toteuttamisessa vierähtikin lopulta kuukausi jos toinenkin ja vuosikin ehti vaihtua.

Viikko sitten päätin ottaa härkää sarvista samalla kun tyhjentelin UFO-laatikkoani vauhdilla. Löysin OB-lehdestä 4/2012 hyvältä vaikuttavan kaavan (Born to run, koko 134cm) ja sitä muokaten sain aikaiseksi ihan tämän. Mitä yksinkertaisempaa sen parempaa, luulisin ainakin ;) Hupparista jäi narut pois ja taskuista tein erilaiset jo ihan siitä syystä ettei kätköistä löytynyt ohjeen mukaisiin vetoketjullisiin taskuihin vetoketjuja. Ja jos voin välttää vetoketjun ompelua niin sen kyllä tasan teen :))

Tässä hupparissa vetoketju olisi voinut olla vähän pidempi niin että se olisi yltänyt ihan tuohon hupun reunaan saakka kun ei niin narujakaan ole. Katsotaan tarviiko sitä muokata jahka saan nähdä tämän tänään päällä.



Etenkin netin kangaskaupat pullistelee toistaan ihanampia kankaita ja ja tytöillekin on vaikka mitä suloisuuksia. Itselläni kun on vain poikia, täytyy olla onnellinen että edes yksi kolmesta kummitytöstäni huolii päälleen vaaleanpunaista ja prinsessamallia :) Esimerkiksi seuraavaan huppariin käyttämäni Majapuun Kamomillaheppa oli sellainen kangas mitä oli vaan pakko saada vaikka tiesin etten siitä itselleni mitään tekisi.

Koska ekaluokkalaisen pikkusisko sattuu olemaan tämä vaaleanpunaisesta pitävä kummityttöni en hennonut jättää häntä ilman viemisiä kun kerran isoveljellekin on huppari. Katselin kangashyllyjä ja totesin että tästä saisi oivan hupparin myös kummitytölle. Kangasta oli sen verran niukalti että ihan jännitti saanko kaikki osat leikattua. Yhtään isompi koko kuin tämä 128cm ei olisi voinut olla. Kaavana OB 4/2012 Funny Fox. Resori on myös Majapuulta, koko-ja pesumerkit Royal-tuotteelta. Virheetön tämäkään ei ole, vetoketju olisi voinut olla vähän lyhyempi ettei vetäisi noin rumasti tuota alareunaa kun tässä mallissa ei käytetty resoria mutta uskon menevän käyttöön kuitenkin.

Nyt odotellaan että pojat heräilee päiväuniltaan ja sitten jännätään millaisia reaktioita näitä saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti