perjantai 22. elokuuta 2014

Selittelyn makua ja uskollisten ystävien esittely

Helmikuun 1. 2014 syntyi meidän perheeseen kolmas pieni poika. Pienin mitoiltansa näistä meidän kolmesta J:stä. 53cm 3890g. 

Ensimmäiseksi sai hän päällensä Noshin kuumailmapalloista
tehdyn neliöpipon sekä yöpuvun.
Arjen pyörittäminen kolmen alle 4-vuotiaan kanssa on ollu ajoittain aika haastavaa ja kiireistä! Sitä se on ollut jos ei muuta. Ei siis ehkä mikään ihme että masiinani ovat olleet aika pitkään lomalla.

Nyt kun Justuksen syntymästä on yhtäkkiä vierähtänyt jo yli puoli vuotta, olen saanut taas vähän enemmän aikaiseksi ja aikaakin tehdä on löytynyt aina hetki sieltä ja toinen täältä.
Ennen varsinaista tekeleiden esittelyä ajattelin esitellä omat uskolliset ystäväni ja harmaiden hiusten aiheuttajat.

Ensimmäiseksi Brother Innov-is 50 a.k.a "Veikka"

Pari vuotta sitten vein ensimmäistä kertaa oman halpis Evani huoltoon. Se jäikin sitten sinne ja kotiuduin tämän koneen kanssa. En ole katunut kertaakaan, laaja valikoima erilaisia tikkejä, hyvä jälki ja hiljainen kone kunhan pitää puhtaana. Ainoa mitä kaipaisin vielä on paininjalan puristuksen säätö. Helpottaisi paksumpien kohtien ompelemista ja esimerkiksi aplikointia. 

Seuraavaksi "pakko-saada"-listalleni nousi peittari. Jatkuva neulojen vaihtaminen ja kaksoisneulatikkien katkeilu ja purkaantuminen risoi ihan suunnattomasti. Kaikki työ tuntui turhalta kun sen joutui uusimaan moneen kertaan. Tarpeeksi asiasta jauhettuani sain Joulupukilta lahjakortin ja tammikuussa kotiutinkin Karnaluksista

Janome CoverPro 1000cxp:n

Hetki vierähti ennenkuin uskalsin sitä kokeilla, aikamoinen masiina ompelijalle, joka on kaiken tähän asti tehnyt pääasiassa ompelukoneella. Saumuri oli onneksi edes jotenkin tuttu laite niin ei langoittaminenkaan sitten lopulta niin vaikeaa ollut. Tilasin samalla kantinkääntäjän ja pakko todeta että ompeleminen on nyt vielä mukavampaa ;) Jälkitilauksena tuli vielä läpinäkyvä paininjalka, joka on aika ehdoton hyvän jäljen saamiseksi. Ainoa miinus on näin aloittelijalle turhan iso vauhti :D Vaikka kuinka herkästi kaasua painaisi, niin en saa kulkemaan riittävän hitaasti. Onneksi harjoitus tekee mestarin ja nyt alkaa tulla siistiä jälkeä tuollakin vauhdilla.


Kun Justuksen syntymän jälkeen alkoi olla taas enemmän aikaa ommella ja tarve tehdä kun Justus kasvoi niin vauhdilla, alkoi uuden saumurin hankinta houkuttaa. Ompelukoneella trikoiden ompelu oli ihan hirveän hidasta vaikka silläkin vaatteita kasaan sai. Aikaa ompelemiseen ei juuri ollu, ja ne mitä oli, oli lyhyitä, omista unista nipistettyjä hetkiä. Aikani valiteltuani ja asiaani perusteltuani sain siunauksen hankkia uuden saumurin. Vertailin ja kyselin kokemuksia ja päädyin tähän:

Janome MyLock 744D

Rehellisesti sanottuna ensimmäiset 2h tuntia kirosin ja säädin, kirosin ja säädin ja seuraavat 1,5h kirosin ja langoitin koneen uudelleen varmaan 100 kertaa kun toinen siepparilanka katkesi jatkuvasti.

Vikahan oli lopulta koneen tällä puolen. Tosi tarkka kone langoitusjärjestyksen suhteen.

Nyt ollaan vihdoin sinut koneen kanssa ja miellään ompelee vaikka vain sen sauman silloin tällöin.

Historia näiden kolmen kaverin kanssa on vielä suhteellisen lyhyt mutta sitäkin parempi ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti